Kuulumisia T2011
T11-12Julkaistu: 06.04.2021 10.22

Kuulumisia T2011

Kevät on päässyt vauhdilla alkuun, joten on paikallaan tehdä pieni katsaus menneen talven toimintaan ja myös hiukan pohtia tulevaa. Uusi kausi 2020-2021 polkaistiin käyntiin syksyllä kun lokakuu vaihtui marraskuuksi. T2011-joukkueen vastuuvalmentajana aloitti Mikko Seppänen, jolla on aikaisempaa kokemusta tyttöjoukkueista 2008-ikäluokasta. Joukkueessa oli kauden alkaessa 12 pelaajaa, joten yhdeksi talvikauden tavoitteista asetettiin uusien pelaajien löytäminen. Tätä kirjoitettaessa joukkueen vahvuus on noussut 14 pelaajaan, mikä on hieno asia. Mutta toki haluamme edelleen saada lisää pelaajia toimintaan, joten kaikki jalkapallosta kiinnostuneet tytöt ovat tervetulleita mukaan!

T2011 on harjoitellut talvikaudella kolme kertaa viikossa loistavissa olosuhteissa Klaukkalan lämmitettävällä tekonurmella ja Sähkö Areena -hallissa. Marraskuun tutustumisvaiheen jälkeen siirryimme joulukuun alusta harjoittelemaan koko 2011-ikäluokan tytöt ja pojat yhtenä ryhmänä. Saimme muodostettua harjoituksen sisälle ryhmiä sekä enemmän että vähemmän harrastaneisiin pelaajiin. Noin 10-12 pelaajan ryhmät vaihtuivat hiukan harjoituskerrasta toiseen mutta pääasiassa pyrimme pitämään pidempään mukana olleet omissa ryhmissään ja viime aikoina mukaan tulleet omina ryhminään. Tämä oli sangen toimiva ratkaisu, joka takasi pelaajille sopivan tasoisen oppimisympäristön. Tyttöjen näkökulmasta harjoittelu poikien kanssa pakotti tekemään asioita nopeammin ja paremmin, mikä tietysti kehittää pelaajia.

Suuri haaste talvikauden aikana on ollut koronan myötä tullut pitkä tauko peleissä. Tytöt ehtivät aloittaa Talviliigan kahdella voitokkaalla pelillä kilpasarjassa ennen kuin pelit loppuivat. Alustavasti tämän kauden sarjojen pitäisi alkaa toukokuussa ja toivotaan, että tämä aikataulu myös pitää. Tulemme pelaamaan E10-ikäluokassa tyttöjen ylimmällä tasolla, teemme yhteistyötä peleissä vuotta nuorempien tyttöjen ja oman seuran poikajoukkueiden kanssa. Sarjapelien lisäksi osallistumme turnauksiin, joista KäPan Kevätturnaus ja perinteinen Stadi Cup ovat toivottavasti ensimmäisinä vuorossa toukokuun lopussa ja kesäkuun alkupuolella. Syksyllä osallistumme ainakin HJK:n Play like a Girl-turnaukseen ja Hippo-turnaukseen Jyväskylässä. Ehkä jotain muutakin, jos kalenteri antaa myöten.

Toiminnan onnistuminen on sidoksissa käytettävissä oleviin resursseihin. Yhteistyö poikien kanssa yhdistettynä riittävään valmentajamäärään (vastuuvalmentaja + kaksi apuvalmentajaa) loistavissa olosuhteissa on vienyt joukkuetta paljon eteenpäin talvikauden aikana. Lisäksi aktiiviset joukkueenjohtajat ja vanhemmat muodostavat tärkeän tuen harjoittelun taustalla. Odotammekin innolla, että pääsemme mittaamaan talvikauden harjoittelun onnistumista pelien ja turnausten muodossa.