Edustus Naiset, Kansallinen Liiga

NJS - Åland United  0 - 4

Klaukkala N

Åland vei pisteet seuran juhlaottelussa

NJS:n 55-vuotisjuhlaottelu pelattiin sateisessa säässä Klaukkalan nurmella. Pelaajat saapuivat kentälle NJS:n tyttöpelaajien saattelemina. Paikalle juhlaotteluun oli sateesta huolimatta saapunut 152 katsojaa. Juhlaottelu päättyi Ålandin 0-4 voittoon Palokärjistä

Ottelu alkoi reippaalla pallonliikuttelulla. Åland sai jo ensimmäisen reilun kymmenen minuutin aikana luotua useamman vaarallisen maalintekopaikan ja kolme kulmapotkua. 14 minuutin kohdalla Åland sai reilusta parista kymmenestä metristä vapaapotkun NJS:n Ella Leskelä rikottua tilanteessa keltaisen kortin arvoisesti.

Ottelun ensimmäinen puoliaika säilyi maalittomassa tasatilanteessa aina 41 minuutille asti. Vahvoja nousuja vasemmalta laidalta tehnyt Olivia Ulenius eteni boksiin asti kohti NJS maalia. Jenni Aarniva torjui Uleniuksen vedon, mutta Margarida Salvado de Sousa oli nopeasti paikalla kakkospallossa ja pääsi viimeistelemään tilanteeksi 1-0. Edellisestä maalista kului ainoastaan pari minuuttia, kun Åland sai puoliajan viidennen kulmapotkun, joka päättyi epäonnekkaasti NJS:n omasta pelaajasta maaliin ja tauolle lähdettiin 0-2 tilanteesta.

Toisella puoliajalla Kit Loferski sai Ålandin omalta kenttäpuoliskolta laadukkaan pitkän syötön oikealle laidalle, josta hän voimakkaan juoksun päätteeksi syötti Signy Aarnalle tekopaikalle pallon ja tilanne 52 minuutin kohdalla Ålandille 0-3. Vain pari minuuttia edellisestä Åland sai jälleen kulmapotkun. Joukkueen kapteeni Sarah Mary Troccoli nousi ilmatilan valtiaaksi ja puski tilanteeksi 0-4.

Ottelun 67 minuutin kohdalla NJS suoritti triplavaihdon ja yritti saada tuoreiden jalkojen kautta painetta Ålandin kenttäpäähän. Muutamaa pientä hetkeä ja kolmea kulmapotkua enempää joukkue ei kuitenkaan saanut tällä kertaa vaihtojen jälkeen aikaiseksi ja kolme pistettä matkasi oikeutetusti saarelle.

Ottelun jälkeen molempien joukkueiden palaajat tapasivat pieniä fanejaan Meet & Greet-tapahtumassa ja jakoivat nimmareita.

NJS-kokoonpano Åland United-ottelussa:

Jenni Aarniva mv

Waranya Chaimuk (67' Emmiina Taivassalo)

Peppi Puhakka

Ansaitun kesätauon ja sitä seuraavan treenijakson aikana NJS:n tulisikin löytää avaimet pelirohkeuden kautta puolustuspelaamiseen, maalien viimeistelyyn ja ehjiin kokonaisiin 90 minuuttisiin. NJS on pelannut viimeiset 470 minuuttia ilman tehtyjä maaleja. Paikkoja joukkue on pystynyt luomaan useammissa otteluissa, mutta viimeistely ei ole ollut tuloksekasta.

Sarja jää nyt kesätauolle ja naisten EM-kisat käynnistyvät Helmareiden osalta Englannissa 8.7. Espanjaa vastaan.

NJS kohtaa seuraavassa ottelussa sarjan kärkijoukkue KuPS:n Kuopiossa 23.7.

Tilastot

0 - 4

Åland United
(0-2)
41'MaaliSalvado De Sousa Margarida
43'Maalimaali Oma
53'MaaliAarna Signy
55'MaaliTroccoli Sarah Mary