Edustus Naiset, Kansallinen Liiga

NJS - HPS  0 - 3

Klaukkala N

HPS:N TEHOHETKI LIIKAA PALOKÄRJILLE - NOKKAAN NURMELLA 0-3

Surkea kymmenen minuutin jakso ensimmäisen puoliajan puolivälissä vei Palokärjiltä mahdollisuuden kamppailla pisteistä. Helsingin Palloseuran kolmen maalin tehohetki ei kuitenkaan lannistanut Palokärkiä. Joukkue kamppaili sateen piiskaamalla Klaukkalan nurmella tiukasti pelin loppuhetkille saakka. HPS:n puolustus onnistui pitämään Palokärjet nollilla vaikka hilkulla maali oli useaankin otteeseen. Peli päättyi lukemiin 0-3 (0-3).

Ennen ottelun alkua Nurmijärven Jalkapalloseura muisti kukkasin naisten edustusjoukkueen tämän kevään ylioppilaita. Heitä olikin useampia. Onnittelut vielä kerran Sini Mäkinen, Peppi Puhakka, Hertta Lammio, Pinja Eklund ja Sini Kyllönen!

Alla ottelun tapahtumia.

9 min NJS:n keskikenttäpelaaja Nanna Niva katkaisee syötön ja pelaa pallon hyökkääjä Ella Leskelälle. Leskelä jatkaa pallon vasempaan laitaan hyökkääjäparilleen Venla Mäkelälle. Mäkelä hyökkää boksiin ja syöttää kovan ja matalan pallon maalin editse takatolpalle. Palloon ehättää ensimmäisenä NJS-laituri Hertta Lammio. Lammion laukauksen tielle kurottaa kuitenkin HPS-pakki Julia Haikonen. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanne kääntyy HPS:n nopeaksi vastahyökkäykseksi. NJS-maalivahti Annika Kulha pelastaa rohkealla vastaantulollaan ja liukutaklauksellaan HPS:n Oona Jääskeläisen yrityksen. Kulhan taklaus osuu oikeaoppisesti ensin palloon, sitten hyökkääjään. Erotuomari Lotta Vuorio ei lotkauta korvaansa HPS:n vaihtopenkin huutelulle.

11 min NJS-puolustaja Laura Kölhi heittää pallon sisään yläalueella. Mäkelä saa jatkettua Nivalle, joka laukoo vihaisen maanuoliaisen, joka menee nippa nappa HPS-maalin ohi tolppaa hipoen.

18 min 0-1 HPS:n keskikenttäpelaaja Aino Lehtinen pelaa kollegansa Aada Nurmen NJS:n puolustuslinjan vasemman puolen takaa läpi. Nurmi ajaa kovaa kohti Kulhan maalia, Kulha lähtee vastaan, jolloin Nurmi syöttää maalin eteen. Jääskeläinen ohjaa pallon tyhjään maaliin.

20 min 0-2 HPS-laituri Hanna Onufriew saa liikaa tilaa ja pääsee yllättämään Kulhan roikkuvalla nostollaan rangaistusalueen oikean laidan ulkopuolelta.

21 min Nopeasti keskialoituksen jälkeen NJS:n Niva riistää pallon Lehtiseltä. Niva etenee ja laukoo todella tulisesti. Nouseva pallo jysähtää HPS-toppari Eerika Hämäläisen päähän. Hämäläinen lyyhistyy kentän pintaan. Onneksi Hämäläinen kykenee jatkamaan peliä. Hämäläisen pää esti hyvin todennäköisesti maalin synnyn, niin mainiosti Nivan laukaus irtosi kengästä.

22 min Seuranneesta tuomaripallostta NJS-puolustaja Nette-Nina Hiltunen keskittää pallon kohti Leskelää, joka on löytänyt tilaa HPS-linjan edestä. Leskelä pelaa nousevan Lammion oikealta sisään boksiin. Maalin ja Lammion välissä on enää vastaanheittäytyvä HPS-maalivahti Jessica Kiviaho, mutta Lammion nostoyritys menee etutolpan ohi.

27 min 0- 3 HPS:n Hämäläinen nostaa pallon omalta kenttäpuoliskoltaan yli NJS:n puolustuslinjan. Jääskeläinen ajoittaa juoksunsa kohti pomppaavaa palloa ja pääsee nokikkain Palokärkiveskarin kanssa. Jääskeläinen laukoo pallon Kulhan vasemman käden ohi maaliin.

31 min NJS-toppari Pinja Eklund saa hyökkäyskulmapotkun purkupallon jalkaansa. Vasemman jalan laukaus paristakymmenestä metristä suuntautuu suoraan Kiviahon syliin.

34 min Onufriew katkoo Palokärkipassin ja pelaa Jääskeläisen linjan taakse läpi. Etumatkastaan huolimatta Jääskeläinen ei pääse toppari Salla Hyvöseltä karkuun. Hyvönen ottaa vahvalla olkapäätaklauksella Jääskeläisen irti pallosta ja jatkaa pallon omalle joukkueelleen.

45 min NJS:n Kölhin keskitys tavoittaa rangaistusalueella Mäkelän pään. Voimaton pusku päätyy maan kautta Kiviahon hanskoihin.

64 min Kiviahon oikea-aikainen vastaantulo estää Leskelän yrityksen.

68 min NJS-toppari Hyvönen huomaa hetkensä koittavan. Kaukolaukaus tippuu pompun kautta Kiviahon hyppysiin.

74 min NJS:n päävalmentaja Mikko Ranta tekee tuplavaihdon. Vaihtoon hommansa hyvin Lammio ja Mäkelä, kentälle Venla Haikala ja Senja Haikola.

77 min NJS-molari Kulha torjuu jalallaan läpipelatun Jääskeläisen laukauksen.

81 min NJS tekee hyökkäyspään vaihdon. Ulos Leskelä, sisään Helmi Lahtinen.

84 min Vielä tuo Ranta uutta virtaa. Ulos laituri Waranya Chaimuk, sisään Peppi Puhakka.

89 min On pakko yrittää kauempaa, kun lähemmäs ei päästä. NJS-laituri Venla Haikala laukoo pallon kaukaa Kiviahon syliin.

90+3 min NJS-laituri Senja Haikola nostaa pallon vasemmalta HPS-maalille. Kiviaho saa palloon osuman, mutta ei koppia. NJS-hyökkääjä Helmi Lahtinen lähestyy maalia kovaa vauhtia, mutta törmää pallon sijaan Kiviahoon. Seuranneesta vastahyökkäyksestä puolustamaan juossut Haikala sotkeentuu jaloistaan HPS-laiturin kanssa. Haikalalle näytetään keltaista korttia. Varoitus on Haikalan kauden kolmas.

Nea-Stina Liljedahl-Martinez

Kahden peräkkäisen kotiottelun jälkeen NJS jatkaa Subway Kansallisen Liigan pelejä vieraskentällä. Perjantaina 10.6. Myyrmäen jalkapallostadionin tekonurmella vastaan asettuu PK-35 Vantaa.

Tilastot

0 - 3

HPS
(0-3)
18'MaaliJääskeläinen Oona
20'MaaliOnufriew Hanna
27'MaaliJääskeläinen Oona