Edustus Naiset, Kansallinen Liiga

NJS - KuPS  0 - 9

Klaukkala TN

​KUPS VEI VOITON KLAUKKALASSA

Hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura vietti maalijuhlia Subway Kansallisen Liigan neljännen kierroksen ottelussa Klaukkalassa. Peli päättyi lukemiin 0-9 (0-4).

NJS:n nuori joukkue ei kyennyt pysäyttämään mestareiden vyöryä maalilleen. KuPS:in etevät Etelä-Euroopan maajoukkuehyökkääjät Lavdije Begolli ja Gentjana Rochi iskivät yhteensä seitsemän maalia.

Päävalmentaja Mikko Rannan ymmärrettävästi puolustusvoittoisesta pelitaktiikasta ja hyvästä latauksesta huolimatta Palokärjet huomasivat pian, ettei kaksinkamppailuista vahvoja kuopiolaisia vastaan kovin helpolla palloja varasteta. Käytännössä koko peli pelattiin NJS:n kenttäpuoliskolla KuPS:in etsiessä murtopaikkoja NJS:n puolustusmuodostelmasta. Yhden hyökkääjän taktiikalla peliin lähtenyt NJS hävisi alustavan tilastoinnin mukaan laukaukset 0-26.

NJS-maalivahti ja oma kasvatti Sini Kyllönen debytoi ottelussa Subway Kansallisessa Liigassa. Kyllönen esitti joukon paraatipelastuksia. Valtaosalle maaleista Kyllönen ei mahtanut yhtään mitään, niin läheltä ja niin vapaasti KuPS-pelaajat pääsivät laukauksiaan ja puskujaan suorittamaan. Harmittavasti kävi myös niin, että Kyllönen torjui hienosti laukauksen, mutta paluupalloon rynni ensimmäisenä keltapaitainen vierailija maalin kuva silmissään.

Varsinkin Albanian maajoukkuehyökkääjä ja sarjan maalipörssiä jo ennen ottelua johtanut Begolli oli Palokärjille mahdoton pideltävä. Neljä maalia Klaukkalassa tehnyt Begolli ravisti NJS-puolustuksen harteiltaan keveän näköisesti. Näytti kuin Begolli olisi tehnyt maaleja vaikka albanialaiset perinnekengät opingat jaloissaan.

NJS-koostumus oli jo toista viikkoa putkeen hyvin nuorekas. Aivan kuten Åland United-pelissä, seitsemän 19-vuotiasta tai nuorempaa pelaajaa oli Palokärkien avauskokoonpanossa ja samoin kolme alle parikymppistä tuli vaihdon kautta sisään.

Nuoruus näkyi maalien syntyajoissa. Maalin tullessa tuli usein nopeasti myös toinen. Pohjois-Makedonian Gentjana Rochi avasi pelin ohjurilla etukulmasta yhdeksännellä minuutilla ja nopeasti edellisestä Begolli osui Oona Sirenin läpisyötöstä ajassa 11 minuuttia.

0-3 ja 0-4 tulivat, kun Begolli puski 24. minuutilla takatolpalta maalin. Pikauusinta saatiin, kun Rochi sai pallon heitosta boksiin ja kampesi itsensä vapaaksi 27. minuutilla.

Toisen puoliajan kaksi ensimmäistä maalia tulivat nopeammin kuin avausjaksolla. Ajassa 50 minuuttia Aino Kröger pelasi Rochin läpi, joka pommitti kovaa ylös. Ajassa 55 minuuttia KuPS:in Maja Göthberg keskitti pallon takatolpalle, missä NJS-puolustaja ohjasi maan kautta pompanneen pallon kädellään epäonnisesti omaan maaliin.

0-7 tuli kulmapotkutilanteesta. Begolli puski Emma Peuhkurisen kulmurin takatolpalta sisään 73.minuutilla. Kahdeksas maali tuli 77 minuutin pelin jälkeen. Emmi Siren sai oikean jalkansa vapaaksi kuljettelunsa päätteeksi ja iski pallon 16 metristä yläkulmaan. Begollin neljä minuuttia ennen täyttä aikaa tullut päätösmaali puskemalla paluupallosta oli enää kirsikka pistekakun kuorrutuksella.

Alakerran NJS-pelaajista maalivahdin lisäksi täydet minuutit urakoivat puolustajat Venla Haikala, Nette-Nina Hiltunen, Salla Hyvönen ja Laura Kölhi. Myös keskikentän työmyyrä Rosa Wikström paiski koko ysikymppisen. U17-maajoukkueleiriltä aiemmin viikolla palannut Senja Haikola pelasi oikeana laitapelaajana.

Ottelua katsomosta seurasi 230 henkilöä. Se olikin Subway Kansallisen Liigan neljännen kierroksen suurin yleisö. Palokärjet kiittävät jokaista kannattajaa!

Emmiina Taivassalo

Sarjataulukossa NJS on yhdellä pisteellään toiseksi viimeisenä. Perää pitää toistaiseksi pisteetön Oulun ONS. Kärkipäässä KuPS ja PK-35 Vantaa porskuttavat ainoina joukkueina ilman pistemenetyksiä.

Palokärjet jatkavat Subway Kansallisen Liigan pelejään lauantaina 30.4. Tampereella Ilveksen vieraana.

Tilastot

0 - 9

KuPS
(0-4)
9'MaaliRochi Gentjana
11'MaaliBegolli Lavdije
24'MaaliBegolli Lavdije
27'MaaliRochi Gentjana
50'MaaliRochi Gentjana
55'Maalimaali Oma
73'MaaliBegolli Lavdije
77'MaaliSiren Emmi
86'MaaliBegolli Lavdije