22
LOK
13.00
Edustus Naiset, Kansallinen Liiga

ONS - NJS NJS   3 - 3

Heinäpää 2 TN

​PALOKÄRJET KAASUTTAVAT KAUDEN MAALIIN MATKALLA POHJOISEEN

Subway Kansallisen Liigan Haastajasarjan päätöskierrokselle NJS hyppää bussin kyytiin ja suuntaa pohjoisen tielle. Oulussa Raatin stadionilla Palokärki-poppoota odottaa lauantaina 22.10. paikallinen ONS. Erotuomari Joakim Väärälä viheltää pelin käyntiin Heinäpään tekonurmella kello 13.00.

Viimeiset asetelmat

Edeltävällä kierroksella NJS tasasi Klaukkalassa Ilveksen kanssa pisteet lukemin 2-2. Yliajalla tullut tasoitusmaali nosti luonnollisesti hymyn huulille rajusti rypistäneessä NJS-leirissä.

ONS puolestaan koki kirvelevän tappion Tapiolassa FC Hongalle. Honka johti peliä jo kahdella maalilla, mutta ONS onnistui kipuamaan tasoihin. Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa Honka iski kuin iskikin loppunumeroiksi 3-2.

Sarjassa toiseksi viimeisen sijan saavuttanut ONS aloittaa liigakarsinnat PKKU:ta vastaan Keravalla jo keskiviikkona 26.10., joten ONS ei välttämättä kaikkia avainpelaajiaan pysty täysimittaisesti kuormittamaan. Palokärjet tuskin panisivat pahakseen, jos vaikkapa jokaisessa keskinäisessä ottelussa kerran maalinteossa onnistunut U23-hyökkääjä Sara Sievistö saisi huilivuoron. Leikki leikkinä, NJS on toki varautunut kohtaamaan kovan oululaisjoukkueen jokaisen pelaajan.

Putoamisen jo varmistaneille Palokärjille peli on kauden viimeinen. Kevyiden aamutreenien jälkeen joukkue matkustaa Ouluun majoittumaan jo perjantaina. Näin toimimalla pelaajiston toivotaan olevan pelin alkaessa varmasti valmiina linttaamaan virkeän voimakasta lihasta tiskiin ja ryöstämään kaikki pisteet Nurmijärvelle. Tärkeää onkin, että joukkue uskaltaa vimmaisesti nauttia ja heittäytyä liigapelien joutsenlaulunsa viime säkeistöjen pyörteisiin.

Kummallakaan joukkueella ei ole pelikieltojen vuoksi pelaajia poissa. NJS:n päävalmentaja Mikko Rannalla oli tiistain treenien jälkeen 19 tervettä kenttäpelaajaa käytössään Oulun matkaa silmällä pitäen, joten osa jää kannustamaan joukkuetta voittoon Ruudun äärelle.

Tiukkoja keskinäisiä kohtaamisia

NJS:n ja ONS:n keskinäiset ottelut ovat olleet liigakentillä hyvin tasaisia. Ero on kuitenkin ollut koko ajan maalin verran ONS:n puolella.

La 17.9. NJS-ONS 1-2 (1-1)

Tähdet: Iina Rautiainen (ONS), Nette-Nina Hiltunen (NJS), Sara Sievistö (ONS)

NJS-maali: Helmi Lahtinen

ONS-maalit: Natasa Ruuskanen, Sara Sievistö

Varoitetut pelaajat: Ella Leskelä ja Nette-Nina Hiltunen (NJS), Aurora Harila (ONS)

Maalivahdit: Kerttu Karresmaa (NJS), Iina Rautiainen (ONS)

La 27.8. ONS-NJS 2-1 (1-0)

Tähdet: Sara Sievistö (ONS), Natasa Ruuskanen (ONS), Peppi Pisilä (NJS)

NJS-maali: Waranya Chaimuk

ONS-maalit: Sara Sievistö, Aurora Harila

Varoitetut pelaajat: Venla Haikala ja Paula Kantelinen (NJS), Tilde Hellund, Ada Kurjenniemi ja Tuuli Niemelä (ONS)

Maalivahdit: Kerttu Karresmaa (NJS), Iina Rautiainen (ONS)

La 28.5. NJS-ONS 0-1 (0-0)

Tähdet: Sara Sievistö (ONS), Annika Kulha (NJS), Inka Sarjanoja (ONS)

ONS-maali: Sara Sievistö

Varoitetut pelaajat: Anniina Jurvanen (NJS)

Maalivahdit: Annika Kulha (NJS), Iina Rautiainen (ONS)

Haastajasarjan tilanne ennen päätöskierrosta

FC Honka 5...3...0...2...12-8...9 pistettä

(yhteensä 25 pistettä)

Ilves 5...2...2...1...13-7...8 pistettä

(yhteensä 25 pistettä)

ONS 5...2...1...2...7-12...7 pistettä

(yhteensä 15 pistettä)

NJS 5...1...1...3...6-11...4 pistettä

(yhteensä 6 pistettä)

Viime hetki lyö

Kun erotuomari Väärälä viheltää lauantaina ennen iltakuuden uutisia pelin Raatissa päättyneeksi, päättyy siihen myös NJS-naisten peräti seitsemän pelikuukautta kestänyt seikkailu Subway Kansallisessa Liigassa. Paljon asioita on tullut uutena ja jännittävänä joukkueelle vastaan.

NJS on tarjonnut kauden mittaan peräti 19 pelaajalle debyytin suomalaisen jalkapalloilun pääsarjassa. Osa debytanteista on kannuksensa naisten peleissä hankkinut pitkän kaavan kautta, osa taas on noussut mukaan liigaan suoraan junioreiden peleistä. Ne pelaajat, joilla liigapeleistä oli jo entuudestaan kokemusta, onnistuivat kokeneemman kaartin kanssa pitämään joukkueen vaatimustasoa yllä harjoituksissa vaikka edeltävä peli ei olisi toivotusti sujunut.

Bussin kiitäessä sunnuntain pimeinä pikkutunteina läpi nukkuvan Suomen takaisin kohti Nurmijärveä, voi moni pelaaja bussin ikkunasta kuvaansa katsellessaan olla ylpeitä oltuaan mukana matkalla tasolle, jolle vain ani harva lapsena pelaamisen aloittanut pääsee.

Nurmijärven Jalkapalloseura on ylpeä jokaisesta edustusjoukkueen jäsenestä ja siitä, millä tavalla joukkue on taistellut läpi vaikeiden hetkien ja noussut aina uuden peliviikon ja vastustajan kohtaamaan. Seuran puheenjohtaja Sirpa Laukala kävikin jo viimeisen kotipelin jälkeen tuomassa joukkueelle lämpimät kiitokset ja vähän esimakua joukkueen päätöskinkereihin.

Kuva Milla Vesanto

Tilastot
ONS

3 - 3

(1-0)
11'MaaliRuuskanen Natasa
70'MaaliLeskelä Ella
74'MaaliNiva Nanna
77'MaaliRuuskanen Natasa
91'MaaliSievistö Sara
94'MaaliLammio Hertta

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Nurmijärven Jalkapalloseura ry

Y-tunnus: 1528457-9

Lepsämäntie 1 (2. krs)

01800 Klaukkala


Toimisto avoinna Ti 14-17 ja To 15-18