Edustus Naiset, Kansallinen Liiga

ONS - NJS NJS   3 - 3

Heinäpää 2 TN

​KAUSI PÄÄTTYI OULUSSA ILOISEEN TASAPELIIN

Subway Kansallisen Liigan päätöskierroksella NJS kohtasi ONS:n Oulussa. Heinäpään tekonurmella käydyn ottelun loppuhetkillä Palokärjet toistivat viime viikon temppunsa ja nousivat lisäajalla tasoihin. Ottelu päättyi lukemiin 3-3 (1-0).

Ottelun huippuketket on katsottavissa Ruudusta klikkaamalla tästä

Ottelun maalit

11min 1-0 Natasa Ruuskanen

NJS-maalivahti Kerttu Karresmaa torjui pallon yläriman kautta takaisin kentälle. Ruuskanen pääsi tökkäämään irtopallon Karresmaata kohti. Pallo ei ikinä päädy verkkoon, mutta tuomaristo näki Karresmaan torjuneen pallon maalin sisällä.

70min 1-1 Ella Leskelä

NJS-toppari Salla Hyvönen syötti Leskelän karkumatkalle korkean pallon perään. Pomppivasta puolivolleysta niitattu maali oli Leskelälle kauden kolmas. Tällä maalilla Leskelä nousi NJS:n maalipörssin voittoon. Ella Leskelä oli Palokärkien paras maalintekijä myös Ykkösen kausina 2021 ja 2020.

74min 1-2 Nanna Niva

Päävalmentaja Mikko Ranta oli laittanut tuoreita jalkoja kentälle. Vaihdosta tullut NJS-hyökkääjä Emmiina Taivassalo löysi nopealla syötöllään Nivan. Vasemmalla jalalla boksin ulkopuolelta ammuttu komea maali oli keskikenttäpelaaja Nivalle pääsarjassa ensimmäinen. Onnea Nanna!

77min 2-2 Natasa Ruuskanen

Laidasta syötetty pallo löytää merkkaamattoman Ruuskasen keskeltä juuri rangaistusalueen sisäpuolelta. Alanurkkaan lauottu maali oli Ruuskaselle kauden kolmas. Kaikki maalinsa hän on tehnyt NJS:n verkkoon.

90+1min 3-2 Sara Sievistö

Sievistö juoksi ottelussa jo kolmannen kerran yksin läpi. Aiemmat tilanteet Karresmaa oli hoidellut. Matalana sijoituksena tullut maali oli ONS:n U23-maajoukkuehyökkääjälle jo kauden kahdeksas. Sievistö teki jokaisessa neljässä NJS-kamppailussa yhden maalin. Myöhäisessä vaiheessa läpijuoksusta tullut maali näytti jo ratkaisevan pelin. Mutta toisin kävi.

90+3min 3-3 Hertta Lammio

Lisäajan viimeisillä hetkillä NJS-kapteeni Laura Kölhi murtautui vasemmalla laidalla ja syötti pallon ONS-puolustajan pään kautta taka-alueelle. Keskikenttäpelaaja Hertta Lammio ampui sydämensä kyllyydestä ensimmäisen liigamaalinsa ohi ONS-veskari Iina Rautiaisen. Onnea Hertta!

ONS liigakarsintaan, NJS Ykköseen

Siistissä ottelussa ei varoituksia nähty. Ottelun paras pelaaja, NJS-maalivahti Kerttu Karresmaa, putsasi palkintopöydän.

Pelistä tullut vieraspiste oli ainoa, minkä NJS pystyi ONS:n joukkueelta kauden neljästä kohtaamisesta ottamaan.

ONS jatkaa vielä kauttaan kaksiosaiseen liigakarsintaan PKKU:ta vastaan. Ensimmäinen ottelu pelataan Keravalla ensi keskiviikkona.

Kakkosen parhaat joukkueet ovat myös ratkaisseet keskenään paremmuutensa. Ykkösen nousukarsinnoissa Kotkan FC KTP voitti Rovaniemen Palloseuran tiukasti yhteismaalein 4-3.

Subway Kansallisen Liigan Haastajasarjassa vahvasti esiintynyt NJS hävisi viimeisestä neljästä ottelustaan vain yhden. Silti putoaminen Ykköseen oli selviö. Kausi 2023 tulee olemaan NJS:lle kolmas vuosi Ykkösessä.

NJS-kokoonpano ONS-ottelussa

35 Kerttu Karresmaa, mv

5 Nette-Nina Hiltunen

2 Venla Haikala (59min vaihto 25 Alina Koulik)

24 Salla Hyvönen

8 Laura Kölhi, C

39 Senja Haikola (67min vaihto 18 Emmiina Taivassalo)

21 Nanna Niva (74min vaihto 28 Hertta Lammio)

20 Linda Räisänen

13 Nora Wuori (46min vaihto 3 Ella Leskelä)

19 Helmi Lahtinen (46min vaihto 4 Waranya Chaimuk)

7 Peppi Pisilä

Vaihdossa:

1 Annika Kulha

Kiitos kaudesta!

Kiitos kaikille Palokärki-joukkueen pelaajille, taustoille, tukijoille ja kannattajille! Teimme Nurmijärveltä yhdessä ikimuistoisen matkan liigakaudella 2022!

Kuva Jani Niva

Tilastot
ONS

3 - 3

(1-0)
11'MaaliRuuskanen Natasa
70'MaaliLeskelä Ella
74'MaaliNiva Nanna
77'MaaliRuuskanen Natasa
91'MaaliSievistö Sara
94'MaaliLammio Hertta