HPS vie ensimmäisen karsintaosaottelun nimiinsä
Julkaistu: 18.10.2021 14.41

Liki 400 katsojaa todisti Kansallisen Liigan karsintojen ensimmäistä osaa tänään Klaukkalassa ????

Kovassa syystuulessa pelatun ottelun voitti HPS lukemin 0-2. Ottelun alku oli Palokärjille vaikea, eikä pelin rytmiin meinattu päästä mukaan ollenkaan. Kymmenen minuutin paine kuitenkin kestettiin ja Helmillä oli paikka viedä kotijoukkue 1-0 johtoon, mutta kovan laukauksen edessä oli oikein sijoittunut HPS maalivahti.

Vierasjoukkue näytti tasoaan heti alusta asti. Tila pallollisena oli vähissä ja irtopalloissa valkopaidat olivat hyvin hereillä. Tämä näkyi tulostaululla 20. minuutin kohdalla. NJS:n heikko syöttö puolustuslinjaa kohden katkaistiin, nopea siirto sivuun ja Ella Andbergin vastustamaton laukaus yläkulmaan.

Jakson loppu oli tasaisempaa ja puolittaisia paikkoja nähtiin molemmissa päissä. HPS kävi kerran ylärimassa, mutta pahimmalta selvittiin. Palokärkien parhaat paikat tulivat kulmapotkun kautta, kun Nette-Ninan pusku alakulmaa kohti kilpistyi jälleen maalivahtiin ja Ella ei aivan ehtinyt irtopalloon.

Toinen jakso oli parempaa tekemistä, mutta tästä huolimatta hyökkäyspään tilanteet jäivät vähiin. Harmittavan toisen vierasmaalin iski vaihdosta sisään tullut Mette Barck 76. minuutin kohdalla. Kaukaa lähtenyt kova laukaus lensi Annikan yli ja painui aivan riman alle.

Lopussa tankit tuntuivat olevan tyhjiä, eivätkä naiset saaneet terävintä kiriä käyntiin. HPS piti palloa ja painoi NJS muodon puolustamaan syvältä, josta hyökkäyksiin lähtö ei enää onnistunut tasapainoisesti etäisyyksien kasvaessa linjojen välissä.

Valtava #palokärkisydän tukijoille katsomossa ???? Karsinnat eivät tosiaan päättyneet tähän, vaan toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan ensi viikon lauantaina HofS-areenalla! Palokärjet lähtevät tähän 0-2 takamatkalta.