Preseasonin ensimmäinen jakso takana - lyhyt katsaus
Julkaistu: 26.02.2023 13.05

Lyhyt katsaus preseasonin alkupuoliskoon

Joukkue palasi tauolta vasta uuden vuoden jälkeen ja ensimmäiset täyden tehon harjoitukset oli tarkoitus pitää 9.1. Ensimmäisen viikon harjoituksia peruuntui kuitenkin suuren lumimäärän takia ja aloitus siirtyi torstaille 12.1. Ensimmäisissä harjoituksissa nähtiin 16 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin kaksi päivää myöhemmin Talin hallissa, jossa vastaan asettui Ykkösessä pelaava Gnistan. Ottelu pelattiin 3x25min peliajalla. Gnistan oli testipelaajien täyteistä palokärkilaumaa parempi lukemin 2–0. Ensimmäisen viikon lumimyrskyjen jälkeen joukkue pääsi normaaliin viikkorytmiin, johon kuuluu neljät harjoitukset ja mahdollinen ottelu.

Toisen viikon päätteeksi vastassa oli Kakkosen B-lohkossa pelaava Honka Akatemia, josta tuloksena oli tasapeli 1–1 lukemin. Ottelun maalista vastasi joukkueeseen Käpylän Pallosta siirtynyt Ilja Sirkin.

Tammikuun päätteeksi joukkue kävi vierailulla Hämeenlinnan hallissa HJS:n luona. Isännät saivat otteluun salama-alun, kun pallo oli ensimmäisen kerran palokärkien verkossa noin 10 sekunnin pelin jälkeen. Maali jäi kuitenkin isäntien ainoaksi ja peli oli hyvin palokärkien hallussa. Loppulukemat olivat lopulta tylyt 1-5. Maaleista vastasi kahdesti tuttu paluumuuttaja Miro Salminen, Lauri Pastinen komeasti vapaapotkusta ja kerran mieheen uudet Palokärjet Veka Ketonen ja Omar Cukici.

Seuraava harjoitusottelu pelattiin Klaukkalassa 12.2. sunnuntaina ja vastassa taas Gnistan. Kentän paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä ja vierailijat lähtivät kotimatkalle 0-5 tulos taskussaan. Palokärkien paras paikka tuli pilkusta, mutta Dennis Bäckströmin laukaus ei päässyt tolppaa lähemmäs.

Helmikuun lopulla joukkueella on ollut peleistä taukoa ja hiihtoloman viettoa. Ennen taukoa ehdittiin kuitenkin pelata vielä yksi ottelu, kun suunta vei Helsinkiin ja Bolt Areenalle, jossa vastassa HJK Klubi 04. Luminen lauantai Helsingissä koetteli molempia joukkueita ja pelaaminen oli todella haastavaa. Tuloksena 2–2 tasapeli, jossa paljon positiivista, etenkin kun suoritus parani koko ottelun ajan ja 2. jakson esityksen perusteella olisi ollut tarvittavat eväät myös voittoon. Palokärkien maaleista vastasivat Lami Kastrati ja Joosen Rahjan, joka oli ottelussa mukana farmisopimuksen kautta Gnistanista.

Joukkueen sopimustilannetta

Viime kaudesta joukkue on muuttunut paljon. Poislähtijöitä on varmuudella 16 pelaajaa. Valtava kiitos jokaiselle viime kauden joukkueessa mukana olleelle pelaajalle, joiden matka jatkuu kentillä muualla tai kenttien ulkopuolella.

Vastaavasti uusia tulijoita on tässä vaiheessa 11 sopimuspelaajaa, joista muutamat onkin jo esitelty. Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on edennyt malitillisesti ja sopimuksia on tällä hetkellä yhteensä 16 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia. Viime kauden pelaajista muutaman kanssa jatkosopimusneuvottelut ovat vielä kesken ja näiden lisäksi joukkueeseen etsitään muutamia vahvistuksia.

Tähän mennessä sopimuksen tehneitä pelaajia esitellään ennen kauden tosi pelien alkamista.