6
KES
16.00
Edustus Naiset, Naisten Ykkönen

NJS NJS - TPS  2 - 0

Klaukkala N

OTTELUENNAKKO NJS - TPS su 6.6. klo 16.00 Klaukkalan nurmi, yleisöä pääsee katsomaan peliä

Primus inter pares, paras vertaistensa joukossa, sanottiin aikanaan keisari Augustuksesta. Vaikka Naisten Ykkösen sarjakärjessä Turun Palloseuraa ei luotsaakaan ihan Augustus vaan Akusti Salonen, on TPS lähtenyt kauteen nousu mielessä.

Kauden 2020 jälkeen niin TPS:n miehet kuin naisetkin tippuivat liigasta ja ainakin naisilla välitön nousu takaisin on täysin realistinen tavoite. Turulla ja varsinkin Tepsillä on vankka kokemus naisten jalkapallon yläoksilta, mutta mestaruus on karttanut raitapaitoja vuotta 1978 lukuun ottamatta. Viimeisimmät mitalit TPS-naisilla on vuodelta 2016 (hopea) ja 1985 (pronssi). Putoamisen myötä TPS on rajusti uusiutunut. Männävuotisia pelaajia siirtyi liigauriaan jatkamaan muihin seuroihin ja osa astui taustajoukkoihin. Kymmenen kautta TPS-kapteenin nauhaa käsivarressaan kantanut (Huuhkajapakki Jere Urosen isosisko) Mira Andersson siirtyi joukkueen psyykkiseksi valmentajaksi. Maajoukkueessakin esiintynyt maalivahti Siiri Välimaa puolestaan siirtyi tolppien välistä maalivahtivalmentajan pestiin.

Tällä kaudella uusien ja vanhojen turkulaisten yhteissävel on soinut synkassa etenkin puolustuspäässä. TPS on kokenut seitsemään ensimmäiseen peliin vain kaksi pistemenetystä ja nekin ovat tulleet vieraskentillä (RoPS-TPS 3-1, PKKU-TPS 0-0). Kotikentällään TPS päästi ensimmäiset maalinsa viime viikolla, kun EBK sai matkata takaisin Espooseen 6-2-tappio niskassaan. TPS:n alkukauden paras maalintekijä viidellä maalillaan on viime kauden Kakkosessa pelannut Laura Linnala. Nuori Ronja Wirtanen ja Turun Weikoista kilpasiskon riveihin loikanneet hyökkääjä Jenni Kauppi ja keskikentän Sofia Simola ovat heiluttaneet kukin verkkoa kahden maalin edestä.

TPS ei liiemmin palloa alakerrassa makuuta. Tuulitunnelissa testattuun pelityyliin kuuluu nopeiden ja pitkien syöttöjen jakaminen yläkerran pelaajille, jonka jälkeen paidat alkavat lepattaa aika vilkkaasti hyökkääjien ja laitapelaajien viedessä palloa kohti vastustajan maalia. NJS-puolustajilla tulee riittämään huomenna sunnuntaina ankarasti tekemistä ja nurmella saa liikkua paljon vaikkei ruohonleikkuria mukaan nyt anneta; kunnan uutterat kenttämiehet ovat kyllä hoitaneet sen puolen vimpan päälle.

NJS kävi viime viikonloppuna Tuusulassa hakemassa PKKU:n vieraana 0-1-tappion kahtiajakoisessa pelissä. Ensimmäisen puoliajan hyvät NJS:n maalipaikat eivät realisoituneet maaleiksi ja toisella puolikkaalla edes maalipaikkoja ei enää saatu luotua. Alkukauden kuudesta pelistä saldona on näin kaksi voittoa ja neljä tappiota, joten pistetilille kelpaisi tehdä TPS:n kustannuksella tallennuksia.

Jo useammassa pelissä peräjälkeen on NJS-pelaajia tippunut pois rosterista kolhujen vuoksi. NJS-valmentaja Mikko Ranta ja joukkueenjohtaja Jani Niva ovatkin saanut etsiä luovia ratkaisuja pitääkseen Palokärkien liitoa yllä. Liiga-HPS:sta lainasopimuksella NJS-paitaan siirtynyt keskikenttäpelaaja Alina Kosunen ehti pelata jo Tuusulassa ja uusin lainapelaaja on kasvattajaseuraansa TiPS:in riveistä saapunut Peppi Pisilä. Farmiyhteistyö HJK:n kanssa suo myös viikoittain mahdollisuuksia nähdä Nurmijärvellä stadilaisen juniorimyllyn parhaimmistoa.

Pienestä pelaajaliikenteestä ja kovasta vastustajasta huolimatta Ranta peräänkuuluttaa ryhmältään sitoutumista omaan tekemiseen. "Riippumatta keitä kentällä kulloinkin on, lähdemme hakemaan ottelusta tasapainoista ja yhtenäistä esitystä. Palokärkien nokat on saatava osoittamaan samaan suuntaan ja fokuksen on pysyttävä kasassa 90 minuuttia. Olemme treenanneet sopivina annoksina viikolla omia pallollisia ydinjuttujamme kuten avaamista ja erilaisia murtautumismalleja. Prässäämistä, maalien lähellä pelaamista ja linjojen välistä yhteistyötä parannetaan koko ajan eikä niiden harjoittelemista ja hienosäätöä voi missään vaiheessa unohtaa. Edistymistä ja huolellisuutta kaikissa näissä toiminnoissa odotetaan tasaisesti koko porukalta."

Sunnuntaina nähdään kumpi vie pisteet, Palokärki vaiko sarjakärki?

NJS - TPS

Naisten Ykkönen

Sunnuntaina 6.6. klo 16.00, Klaukkalan nurmi

Yleisöä pääsee otteluun viranomaisohjeistuksen mukaisesti asetettu katsojamäärä, joka on turvavälein 50 henkilöä per katsomo-osasto. Osastoja on yhteensä neljä ja maksimissaan 200 henkilöä

Ottelu striimataan ja nähtävissä Solidsportilla osoitteessa:
NJS - FC TPS - NJS Naiset (solidsport.com)