23
TOU
13.00
Edustus Naiset, Naisten Ykkönen

NJS NJS - RoPS  3 - 1

Klaukkala TN

Skorpionit tanssivat sunnuntaina Klaukkalassa

Alunperin Klaukkalan nurmelle lauantaille 22.5. aseteltu naisten Ykkösen ottelu NJS-RoPS siirtyi VR:n lakon vuoksi pelattavaksi sunnuntaille. Nurmen annetaan yhä kasvaa, joten peli otellaan tekonurmella.

Rovaniemen Palloseura löytyy ensimmäisen viiden ottelun jälkeen sarjataulukosta juuri puolen välin yläpuolelta sijalta kuusi. RoPS:in alkukausi on ollut tuloksellisesti matalan mäen vuoristorataa:

17.4. VIFK-RoPS 1-1

24.4. RoPS-EBK 1-0

2.5. ONS-RoPS 3-1

8.5. RoPS-TPS 3-1

15.5. RoPS-PKKU 0-1

RoPS:in alkukauden kaikki tehdyt maalit ovat jakautuneet kahdelle pelaajalle. Numerolla 6 hyökkäävä tuulennopea Anni Ollila ja ex-liigapeluri, kapteeni nro 16 Pinja Spets ovat kumpikin onnistuneet maalinteossa kolme kertaa. RoPS on vahvasti eteenpäin puolustava joukkue, joka iskee ahneesti palloon niin maassa kuin ilmassa. Varsinkin NJS:n nuoriso-osasto saa varautua ottamaan ensimmäisiä iskuja vastaan palloa suojatessaan.


Viime peleissään NJS on tuloksellisesti kaatunut rikkeisiin ja heikkoon viimeistelyyn. VJS iski viimeisimmässä Klaukkalan kotipelissä ottelun ainoan maalin rangaistuspotkusta. Sarjakärki ONS paukutti viikko sitten Oulussa sisään vapaapotkun ja rangaistuspotkun. Taulukon toiseksi viimeiseksi valahtanut NJS lähtee kamppailuun katkaisemaan edellisten kolmen pelin tappio- ja 200 minuutin maalittomuusputkeaan:

2.5. P-Iirot-NJS 3-2

8.5. NJS-VJS 0-1

15.5. ONS-NJS 3-0

Palokärjet ovat osoittaneet kaikissa peleissään hyvää kamppailuilmettä. Avauspelaaminen on kulkenut mallikkaasti, mutta rakenteluvaiheessa peli sakkasi Oulussa varsinkin toisella puoliajalla pahemman kerran. Rakentelu- ja murtovaiheeseen kaivataankin suoraviivaisuutta ja yksinkertaisuutta, jotta RoPS:in linjat saadaan puhkottua. Odotettavissa on skorpionitanssi, jossa NJS pyrkii kiertämään RoPS:in keskialueen katkovat pelaajat antamatta turhaan vaarallisia vastahyökkäyksiä. Samaan aikaan on kuitenkin uskallettava rytmittää peliä myös pidemmillä palloilla ja tuikattava kovaa ja tarkasti paikan tullessa. Kumpi nappaa himoitut pistopisteet ja onnistuu sunnuntaina tanssissaan paremmin, selviää Klaukkalassa huomenna.

NJS-RoPS su 23.5. klo 13:00, Klaukkalan tekonurmi

Ottelu pelataan viranomaismääräysten mukaisesti ilman yleisöä
Ottelu striimataan:NJS - Rops - NJS Naiset (solidsport.com)