8
TOU
16.00
Edustus Naiset, Naisten Ykkönen

NJS NJS - VJS  0 - 1

Klaukkala TN

Lauantaina 8.5.2021 NJS-VJS, naisten Ykkönen

Naisten Ykkösen kolmannen kierroksen ottelussa Klaukkalan tekonurmelle NJS:n vastustajaksi lauantaina 8.5. klo 16 astelee nousijajoukkue VJS. Kummallakin joukkueella on plakkarissaan voiton lisäksi myös tappio.

Neljän Kakkosessa pelatun kauden jälkeen Vantaan Jalkapalloseura on noussut takaisin sinne, missä asukasmäärältään Suomen neljänneksi suurimman kaupungin kolmosjoukkueen tuleekin olla. Syksyllä 2020 VJS voitti nousukarsinnassa pietarsaarelaisen FC Unitedin yhteismaalein 6-3 ja otti paikkansa täksi kaudeksi Ykköseen. 2000-luvun alusta lukien kuluva kausi on VJS:lle yhdeksäs naisten Ykkösessä. Vuodet 2006-2009 VJS:n naiset rämpivät jopa Kolmosessa.

Kauden ensimmäiset kilpailulliset ottelunsa VJS on pelannut Myyrmäen stadionilla. TPS vei avauskierrokselta pisteet Turkuun lukemin 0-2, mutta kakkoskierroksella VJS onnistui yllättämään Pallokerho Keski-Uusimaan. Toppari Milla Himberg iski pelin ja vantaalaisten kauden toistaiseksi ainoan maalin kulmapotkun jälkitilanteesta.

VJS on profiloitunut otteluissaan palloa alhaalta hyvin kierrättäväksi joukkueeksi, jolla kuitenkin riittää vauhtia myös murtovaiheessa. Nurmijärveläistaustainen voimakas laitahyökkääjä Julianna Jatkola on ehkä joukkueensa vaarallisin syömähammas. Keskikentällä peliä pyörittää juonikkaasti liikkuva Enni Räihä. Taustatukea ja mainiota pelinlukua löytyy myös keskikentän muilta kahdelta pelaajalta Sini Mäkiseltä ja Erica Kiviseltä.

NJS:n peleissä ei ole maaleja säästelty. Kotiavauksessa NJS kaatoi TuWe:n rillumarei-henkisessä futiskupletissa 5-3 ja vieraspelissä Raumalla Pallo-Iirot oli parempi luvuin 3-2. Kun 180 minuuttia on kautta takana, on NJS:n peleissä verkkoa pöllytetty jo 13:n maalin edestä.

Tasapäisesti VJS:n kanssa talvikaudella harjoituspeleissä pelannut NJS lähtee lauantaiseen kohtaamiseen stabiloimaan peruspelaamistaan ja etsimään tukipelaamisen kautta parempia etenemishetkiä. Kotijoukkueen alkukauden onnistujiin kuuluu numerolla kolme taisteleva Ella Leskelä. Edelliskaudella neljä maalia tehnyt Leskelä on onnistunut maalinteossa jo kolmesti ja on koko sarjan maalipörssissä kivunnut peräti kakkoseksi. "Viime kaudella sain enemmän vastuuta keskikentällä kuin hyökkäyksessä", mietti Leskelä syitä nousevaan maalimääräänsä ja lisää: "nyt olen ehkä itsekin löytänyt paremmat maalipaikat."

Pallo-Iirot -tappiosta Ella Leskelällä on hyvät muistikuvat. "Rauman pelistä ehdottomasti kehitettävää on huolellisuus koko kentän puolustuspelaamisessa ja paremmille maalipaikoille pääsemisessä. Peli oli todella fyysinen ja taistelimme joukkueena hyvin loppuun asti."

Leskelä tietää myös, miten VJS on mahdollista voittaa vaikka kotiyleisön tuki rajoituksista johtuen puuttuukin. "VJS menee huomenna nurin hyvällä joukkuepelillä ja tekemällä paikoista maalit!"

NJS-VJS, Naisten Ykkönen
Lauantaina 8.5.2021 klo 16:00, Klaukkalan tekonurmi (ottelu pelataan ilman yleisöä)

Linkki striimiin:
https://solidsport.com/njs/games/g/dzjg8icm