2
TOU
15.00
Edustus Naiset, Naisten Ykkönen

P-Iirot - NJS NJS   3 - 2

Äijänsuo stadion

Sunnuntaina 2.5. NJS-naiset matkaavat Rauman Äijänsuolle

Sunnuntaina 2.5. NJS-naiset matkaavat Rauman Äijänsuolle. Kello 15 alkavassa Naisten Ykkösen ottelussa Buena Vista Stadionilla vastaan asettuu Pallo-Iirot. Ennusteiden mukaan ottelu tullaan käymään mukavassa kevätsäässä, jopa itse aurinko saattaa näyttäytyä paikalla.

Viime kauden loppusijoituksissa pari pykälää NJS:n taakse yhdeksänneksi sijoittunut P-Iirot voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen luvuin 2-1. Syyskuinen kamppailu käytiin silloinkin Äijänsuolla. Kuluvan kauden iirottaret aloittivat kolmella harjoitusottelulla. Vaasan IFK ja Tampereen Ilves olivat näissä maalin verran edellä, mutta sarjan ennakkosuosikin, liigasta pudonneen TPS:n joukkue onnistui voittamaan 1-0. Varsinaisessa sarja-avauksessaan Pallo-Iirot kävi Oulussa, mistä tuliaisina oli nolla pistettä ja 0-3 -tappio ONS:lle. Lukemat eivät ehkä ihan täysin tapahtumia vastanneet, sillä ennen oululaisten avausmaalia raumalaiset loivat useita erinomaisia maalintekopaikkoja. Oulussa Pallo-Iirot joutui selkeästi pelaamaan enemmän tiukassa puolustusmuodossa eikä sunnuntaisessa kotipelissä taatusti halua samaan asemaan. Pallo-Iirot haluaa nyt pallonhallinnan itselleen. Helpolla tai mustelmitta ei NJS tule Raumalta pisteitä hakemaan. Ronskiotteiset sinikeltaiset ovat äärimmäisen voitontahtoinen yhdistelmä avauspelinsä hävinneenä.

Nuoren maalintekijänsä Sofia Määtän liiga-Ilvekseen menettänyt Pallo-Iirot odottaa uusien maalinsylkijöiden esiinnousemista. Hämmentävästi porilainen kapteeni, erikoistilanteissa vaarallinen Jessica Kannosto iski jo viime kaudella Määtän tavoin yhdeksän sarjamaalia. Hyökkääjät Anni Hakasalo ja Katri Juhola odottanevat itseltään maalirikkaampaa uutta kautta. Raumalaisten maalivahdin tontilta löytyy tällä kaudella uusi tekijänainen. Nuorisomaajoukkueet läpikäynyt Kiira Kaivola siirtyi iirottariin pelattuaan parisenkymmentä liigaottelua Ilveksessä.

NJS puolestaan nousi omassa kotiavauksessaan riemastuttavasti TuWe:n takaa rinnalle ja ohi. Maalilauluna olisikin Klaukkalassa voitu soittaa DDR:n vanhaa kansallislaulua Auferstanden aus ruinen ("Raunioista noussut"), kun 1-3 -tappioasema kääntyi pelin loppupuolella 5-3 -voitoksi. NJS-maalintekijät olivat Elisa Ylistö, Ella Leskelä (2), Hertta Lammio ja Helmi Lahtinen.

TuWe-pelin muutamista puolustus- ja avauspelin virheistä on otettu viikolla oppia ja NJS-leirissä on tutkailtu P-Iirojen edellistä peliä mielenkiinnolla. NJS toivoo toki jatkavansa maali-iloittelua, mutta tulee tekopaikkoja sitten paljon tai vähän, on NJS niidenkin hyödyntämistä viikolla harjoitellut.

NJS:n puolustuslinjassa smuutisti operoiva Paula Kantelinen tiivistää TuWe-pelin: "Boksin huonosta puolustamisesta rankaistiin kahdessa takaiskumaalissa. Se laitetaan kyllä kuntoon. Sama juttu puoliaikojen alkujen ja loppujen kanssa, ne ovat tärkeitä hetkiä, joissa pitää keskittyä paremmin. Mutta viisi maalia heti kärkeen oli makea juttu. On hieno avata kausi näin, varsinkin kun on tuoreessa muistissa vähämaalinen viime kausi."

Kauden ensimmäinen vieraspeli ei vedä Kantelista alkuunkaan vakavaksi. "Lähdetään sinne jatkamaan siitä mihin jäätiin TuWe-pelissä. Parannetaan koko ajan puolustuspeliä ja pyritään pelaamaan pallon kanssa eteenpäin. Viime vuoden tappiota ei haluta Raumalla toistaa."

Palokärkien kokoonpanosta tulee puuttumaan kourallinen pelikuntoon toipumassa olevia pelaajia, mutta missään nimessä siipirikkona NJS-parvi ei Raumalle pyrähdä.

Pallo-Iirot - NJS su 2.5. klo 15

Ottelu on nähtävissä suorana Pallo-Iirojen Youtube-kanavalla.