T08 valmiina peleihin - joukkue vastuuvalmentajan silmin
T08Julkaistu: 16.04.2021 16.51

T08 valmiina peleihin - joukkue vastuuvalmentajan silmin

Aurinko paistaa ja ruoho alkaa vihertämään. Nuorten futareiden äänet raikaavat pelien tiimellyksessä, näin haave maailmassa. Tämä haave siintää jo lähitulevaisuudessa, mutta sen aika ei ole ihan vielä. Korona-aika on luonut haasteita, pettymyksiä, toivon kipinöitä, laadukasta treeniaikaa ja paljon muuta. NJS:n T08 pelaajat ovat harjoitelleet poikkeusolojen keskellä rajoituksia noudattaen, pelit vain puuttuvat.

Tytöillä on talven aikana ollut 3-4 fudistreeniä, 3 fysiikka (joista 2 omatoimisesti) ja 3 omatoimista pallotaito harjoitusta viikoittain. Lisäksi tytöt ovat kehittäneet muun muassa nopeuskestävyyttä ja räjähtävyyttä. Tytöt ovat upeasti jaksaneet harjoitella hyvällä sykkeellä vaikka pelit ovat olleet tauolla. Into ja motivaatio ovat säilyneet kiitettävällä tasolla ja osallistumisaktiivisuus on ollut suorastaan loistava.

Tyttöjen olisi jo aika päästä pelaamaan tuttuja huippujengejä vastaan ja nauttimaan talvella tehdystä työstä. Ensimmäisissä peleissä saattaa olla enemmän intoa kuin ajatusta, mutta se asia valmennuksessa voidaan hyvin mielin hyväksyä. Tärkeintä on päästä nyt nauttimaan fudiksesta myös peleissä.

Loppujen lopuksi aika näyttää, mikä merkitys pelaamattomuudella on tulevalle kaudelle. Näin ehjää ja pitkää harjoituskautta ilman pelejä ei ole aikaisemmin ollut. Uskon, että tytöt ovat valmiita kilpailemaan ja näyttämään oman sekä joukkueen parhaan osaamisen peleissä. TD13 eli 2008 syntyneillä tytöillä on noin 6 kk jäljellä 8vs8 pelejä ja sitten siirtyminen ison kentän peleihin 11vs11.

Nyt pelit käyntiin ja kentille, kiitos!

Miso Orava Vastuuvalmentaja NJS T08