Edustus Naiset, Kansallinen Liiga

NJS - ONS  0 - 1

Klaukkala N

​NJS TAAS MAALEITTA, ONS OSUI KERRAN

Subway Kansallisen Liigan tyvipään mittelössä ONS Oulusta kukisti Klaukkalan tihkusateisella tekonurmella NJS:n luvuin 0-1 (0-0). Tappion myötä NJS tippui sarjataulukon viimeiseksi.

Ensimmäisellä puoliskolla Annika Kulha sai torjua muutaman vaarallisen tilanteen. Rovaniemen Palloseurasta Ouluun siirtynyt Sara Sievistö pääsi kahdesti yrittämään Kulhan ohittamista, mutta Kulha piti pintansa kahdella tyylikkäällä torjunnalla.

NJS:n parhaat yritykset tulivat keskikenttäpelaajilta 16 metrin ulkopuolelta. Sekä Nea-Stina Liljedahl-Martinezin että Nanna Nivan laukaukset suuntautuivat maalin yli.

Toinen puoliaika ehti vanhentua vain kaksi ja puoli minuuttia, kun ONS teki pelin ainoaksi jääneen maalin. NJS:n menetti luvattoman helposti keskikentällä pallon avausvaiheessa. Sara Sievistö sai pallon, harhautti puolustajan ja sai oikean jalkansa vapaaksi. Tällä kertaa Sievistö ei enää epäonnistunut vaan täräytti pelin ainoaksi jääneen osuman.

ONS:illa oli muutama muukin hyvä maalipaikka. Tiia Pohjanen yritti kaukolaukausta, mutta Kulha oli hereillä ja sieppasi pallon päänsä yläpuolelta. Samaisen Pohjasen sivuvaparista Sievistölle avautui ilmainen tilaisuus puskea pallo paraatipaikalta maaliin, mutta sen sijaan Sievistön pusku meni ohi maalin.

NJS sai Nanna Nivan kulmapotkusta kaksikin laukaisuyritystä. Ensin Ella Leskelä pääsi yrittämään taka-alueelta ja sitten Venla Haikala keskeltä, mutta kummankin vedon edessä oli oululaisia pelaajia.

Yhden kulmapotkun NJS:n Niva pelasi lyhyenä rangaistusalueen kulmalle. Laura Kölhi nosti pallon kovaa takatolpalle, mistä Anniina Jurvasen pusku nousi yli maalin.

ONS:in Natalia Ruuskanen sai tuhannen rahayksikön paikan rangaistuspilkun tuntumasta, mutta Kulha torjui jälleen.

Ottelun viime hetkillä NJS:llä oli vapaapotku ja kulmapotku sekä haave rangaistuspotkusta. Kahden jalan pulkkataklaus oli kuitenkin tällä kertaa sallittu suoritus.

Siistin ottelun ainoan varoituksen sai 70 minuutin pelin jälkeen NJS:n Anniina Jurvanen.

Yleisöä oli paikalla 120 henkeä. Samaan aikaan pelattu miesleijonien MM-välierä epäilemättä veti väkeä kiekon puolelle. Palokärjet kiittävät kuitenkin tosifanejaan hyvästä kannustuksesta!

NJS-kokoonpano ONS-ottelussa:

Annika Kulha mv

Venla Haikala

Salla Hyvönen

Nette-Nina Hiltunen

Laura Kölhi

Nea-Stina Liljedahl-Martinez (75' Helmi Lahtinen)

Paula Kantelinen

NJS jatkaa Subway Kansallisen Liigan pelejä jo ensi viikon torstaina kotinurmella. Vieraaksi saapuu Helsingin Palloseuran naiset. Tervetuloa urheilukentän katsomoon!

Tilastot

0 - 1

ONS
(0-0)
48'MaaliSievistö Sara