Nurmijärven Sähkö Areena avautuu harjoittelulle poikkeustoimin
Nurmijärven Jalkapalloseura ryJulkaistu: 15.01.2021 12.09

Nurmijärven Sähkö Areena avautuu harjoittelulle poikkeustoimin

Nurmijärven Sähkö Areena avautuu

Halli avataan harjoittelulle maanantaina 18.1. alkaen, mikäli uusia tiukempia rajoituksia ei tule. Samalla NJS joukkueet palaavat harjoittelemaan aiemmin julkaistujen talvivuorojen mukaisesti hallissa ja tekonurmella.

Päätös hallin avaamisesta pohjautuu Palloliiton viime viikolla tarkentamaan suositukseen ja kannanottoon jalkapallohalleissa harrastamisen turvallisuudesta. Palloliiton uutisen voit lukea täältä. Tällä hetkellä voimassa olevat rajoitukset ovat yksityisten hallien osalta suosituksia. Halliyhtiö on ollut yhteydessä asiasta KeuSoteen saamatta toistaiseksi vastausta. Lisäksi aktiivista keskustelua on käyty Palloliiton sekä muiden yksityisten hallitoimijoiden kanssa ja keskustelut ovat puoltaneet hallin avaamista harjoittelulle henkilörajoituksesta ja hygieniasta huolehtien.

Henkilömäärä tiukasti rajoitettu

Hallin avautuminen on positiivinen ja odotettu asia, mutta turvallisuudesta huolehtiminen vaatii myös jokaisen joukkueen, pelaajan, valmentajan ja vanhemman aktiivisuutta ja huolellisuutta. Hallin sisätilan sallittu maksimihenkilömäärä on tämänhetkisillä rajoituksilla 50 henkilöä (25 henkeä/puoli hallia). Tämä luku sisältää pelaajat, valmentajat sekä tarvittaessa mahdolliset joukkueen toimihenkilöt. Ulkopuolisilta henkilöiltä, kuten saattajilta ja katsojilta, halli on edelleen suljettu.

Rajoitusten toteutumisessa joukkueet ovat velvoitettuja tekemään yhteistyötä. Suurempien ikäluokkien kohdalla harjoitusryhmiä saatetaan joutua henkilömäärärajoituksen takia pilkkomaan.

Kertaus turvallisen harjoittelun lähtökohtiin halliolosuhteissa

- oireisena ja sairaana ei tulla harjoituksiin
- käsidesin käyttö harjoituksiin tullessa ja sieltä poistuessa
- kasvomaskin käyttösuositus kaikilla yli 12-vuotiailla kaikissa muissa kuin itse urheilutilanteissa
- omalle vuorolle mennään vasta sen alettua, jotta aikaisemmat ryhmät ehtivät alta pois
- harjoituksiin tullaan ja sieltä poistutaan varusteet päällä
- pukukopit eivät ole käytössä

Lumen aiheuttamat vauriot tarkastettu

Alkuviikon runsas lumentulo aiheutti haasteita myös Nurmijärven Sähkö Areenalle. Halliyhtiö suoritti 14.1. katselmuksen lumen aiheuttamien vaurioiden osalta. Katolta valuneen suuren lumimassan paino aiheutti paikoitellen repeämiä hallin sisäkankaassa, mutta huomattavasti paksumpi ulkokangas on säilynyt ehjänä. Lisäksi yhden varauloskäytävän oven tukipalkit ovat hieman vaurioituneet, mutta ovi todettiin toimivaksi ja turvalliseksi käyttää. Sisäkangas ja oven tukipalkit tullaan korjaamaan mahdollisimman pian, mutta ne eivät estä hallin käyttöä.