Nurmijärven Jalkapalloseura ryJulkaistu: 08.02.2021 13.43

NJS Arvo- ja strategiaprosessi 2021

Lähtötilanne:

Nurmijärven Jalkapalloseura on käynnistänyt arvo- ja strategiaprosessin, jonka tarkoituksena on kirkastaa ja päivittää seuran arvopohjaa sekä seuran olemassaolon ja tavoitteiden perusteita. Arvo- ja strategiatyö on käynnistetty seuran hallinnon koordinoimana kartoittamalla seuran nykytilaa ja analysoimalla mahdollisia tulevia haasteita ja seuran vahvuuksia. Tämän työn tuloksena olemme huomanneet, että tarvitsemme kokonaisvaltaisen arvojen määrityksen ja strategiaprosessin, jotta saamme rakennettua NJS:n ydinviestin ja toiminnan suunnitelmallisuuden entistä vahvemmaksi.

Ydintyöryhmä:

Arvo- ja strategiatyötä varten seuraan on perustettu strategiatyön ydinryhmä, joka kokoontuu kerran kuukaudessa ja jonka kautta pyritään saamaan vahva ja laaja-alainen näkemys seuran arvoista, missiosta, visiosta ja tulevasta strategiasta, jotta tulevaisuuden viestintä ja kausikohtainen suunnitelmallisuus pysyvät vakaasti yhdessä valitulla tiellä.

Ydinryhmän edustus muodostuu viidestä osa-alueesta, jotka ovat: urheilutoiminta, johtokunta, joukkueenjohtajat ja rahastonhoitajat, vanhemmat ja pelaajat sekä seuran hallinnon työntekijät.

Ydinryhmän avustuksella seura tuottaa kauden aikana kyselyitä eri seuran jäsenistön mainituille osa-alueille, jotta saamme tietoa ja mielipiteitä ydinryhmän työn tueksi. Näin mahdollistetaan kaikkien halukkaiden osallistuminen yhteiseen prosessiin, ja kyselyihin voi vastata useammasta näkökulmasta. Lopulliset päätökset seuran tulevista arvojen määrityksistä ja strategiasta esittelee strategiatyön ydinryhmä ja hyväksyy seuran johtokunta.

Mikäli joku on halukas liittymään mukaan ydinryhmään, niin asian tiimoilta voi ottaa yhteyttä toimisto@njs.fi osoitteeseen.

Strategiatyön ydinryhmän kokoonpano:

Urheilutoiminta:

 • Tuomo Saarnio, valmennuspäällikkö
 • Teemu Savukoski, kehityspäällikkö

Johtokunta:

 • Eero Santala, puheenjohtaja
 • Ari Rantala, varapuheenjohtaja

Joukkueenjohtajat ja rahastonhoitajat:

 • Juha Karppinen
 • Johanna Heiman
 • Kaisa Kyllönen

Vanhemmat ja pelaajat:

 • Jenni Collin
 • Tomi Lehtinen
 • Jyri Malmström

Hallinto ja prosessivastuu:

 • Ilkka Junttila, toiminnanjohtaja
 • Sari Lehikoski, seurakoordinaattori
 • Sirpa Laukala, turnaus- ja nappulakoordinaattori

Strategiatyön aikataulurakenne:

 1. Helmi-maaliskuu 2021: Arvojen ja mission määritys
 2. Huhtikuu 2021: Arvojen ja mission viimeistely
 3. Touko-kesäkuu 2021: Vision määritys ja viimeistely
 4. Heinä-elokuu 2021: Strategian määritys
 5. Syyskuu 2021: Strategian viimeistely
 6. Lokakuu 2021: Toimintasuunnitelma 2022

Strategiatyön rakenne:

 1. Kuukauden 1. maanantai ydinryhmä kokoontuu
 2. Seura organisoi kyselyn meneillään olevasta aiheesta ja toimittaa sen ydinryhmän avustuksella osa-alueiden jäsenistölle. Myös tapaamiset, keskustelut, puhelut yms. mahdollisia kontaktointitapoja
 3. Kuukauden 15. päivä mennessä vastausaineistot kerätään seuran hallinnolla ja hallinnon henkilökunta vastaa aineiston analysoinnista ja koostaa seuraavaan kokoukseen agendan
 4. Seuraava ydinryhmän kokoontuminen jälleen alkavan kuukauden 1. maananti, sitten aihealueen kyselyt, jne.

Halumme, että prosessiin otetaan mukaan koko jäsenistö ja että strategiatyö herättää aktiivisuutta ja keskustelua. Aikatavoite on tiukka, mutta asian ollessa erittäin tärkeä, uskomme että homma on vietävissä maaliin ja seuraavalle kaudelle lähdettäessä matkaan lähtee entistä vahvempi ja yhtenäisempi Nurmijärven Jalkapalloseura ry.