NJS koronatiedote 3.5.2021
Nurmijärven Jalkapalloseura ryJulkaistu: 03.05.2021 11.46

NJS koronatiedote 3.5.2021

NJS Koronatiedote 3.5.2021

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedotti 28.4.2021 koronarajoitusten purusta alueellaan. Tässä tiedotteessa on kerrottu, kuinka muutokset vaikuttavat Nurmijärven Jalkapalloseuran toimintaan.

Kaikki harrastus- ja toimintamuodot on toteutettava edelleen ilman lähikontakteja.

Maanantaista 3.5.2021 eteenpäin voimassa ovat seuraavat rajoitukset.

Yli 21-vuotiaat:

- Toiminta on mahdollista ulkotiloissa, kunhan toiminta toteutetaan ilman lähikontakteja ja turvavälit säilytetään ryhmäkoosta riippumatta. Tästä joukkueiden tulee huolehtia itsenäisesti, oman suunnitelmansa mukaisesti.

- Ryhmien osallistujaseuranta on oltava aukotonta ja mahdollisen altistumisen jäljitys pitää onnistua luotettavasti. Joukkueen tulee tietää, ketkä ovat tulossa vuorolle tai harrastukseen.

- Valmentajien ja osallistujien suositellaan käyttävän kasvomaskia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.

- Toiminta ei ole mahdollista sisätiloissa.

20-vuotiaat ja nuoremmat:

- Toiminta on mahdollista sekä sisä- että ulkotiloissa, kunhan toiminta toteutetaan ilman lähikontakteja ja turvavälit säilytetään ryhmäkoosta riippumatta. Tästä joukkueiden tulee huolehtia itsenäisesti, oman suunnitelmansa mukaisesti.

- Valmentajien, ohjaajien ja 12-vuotta täyttäneiden osallistujien suositellaan käyttävän kasvomaskia ulkotiloissa. Sisätiloissa valmentajien, ohjaajien ja 12-vuotta täyttäneiden osallistujien maskin käyttöä edellytetään, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa muissa tilanteissa paitsi urheilusuoritusten aikana.

- Ryhmien osallistujaseuranta on oltava aukotonta ja mahdollisen altistumisen jäljitys pitää onnistua luotettavasti. Joukkueen tulee tietää, ketkä ovat tulossa vuorolle tai harrastukseen.

- Huomioitavaa myös, että karanteenit koskevat helposti koko joukkuetta, mikäli harjoittelussa mukana isoja ryhmiä.

Ohjeet hallin käyttöön, siirtymiin ja lämmittelyyn

1) Saapuminen harjoituksiin

- Jokainen pelaaja saapuu yksitellen sisään pyöröportista ja pitää ennen sitä turvavälin 2 m pelaajien välissä (jonottaessa).

- Pelaaja käyttää omaa tai hallin käsidesiä halliin sisälle tullessa.

- 12 v. täyttäneet ja sitä vanhemmat pitävät saapuessaan maskia.

- Saapuja siirtyy ripeästi hallin takaosaan lämmittelyalueelle tai valmentajien toimesta sille osoitetulle alueelle, jos edelliset ovat jo poistuneet hallista.

- Halliin eivät pääse vanhempi-saattajat (poislukien ensikertalaiset nappulat, ikäkausi), vaan hallissa sisällä ovat vain valmentajat ja riittävät määrä huoltajia.

2) Harjoitusten aikana

- Siirretään reput paikkaan missä turvavälit säilyvät esim. hallin sivustalle (jojo/valmennus huolehtii siitä, että turvavälit 2 m säilyvät).

- Valmentajilla ja huoltajilla pitää olla maski koko harjoitusten ajan.

- Huomioidaan harjoitusten aikana lähikontaktien välttäminen.

- Pelinomainen harjoittelu sallitaan OKM ohjeita noudattaen (vältetään lähikontakteja).

3) Poistuminen hallista

- Hallista poistutaan ripeästi harjoitusten päätyttyä ja varmistetaan ettei synny lähikontakteja saapuvaan ryhmään.

- Lopetetaan oma harjoitusvuoro 5 min etuajassa ja suoritetaan loppuverkat kotona tai ulkona hallin edessä/takana tai urheilualueella.

- 12 v. täyttäneet ja sitä vanhemmat pitävät maskia kun poistuvat hallista ja käyttävät käsidesiä ennen pyöröoviin koskemista.

4) Muuta huomioitavaa

- Hallissa tulee huolehtia koko ajan riittävistä turvaväleistä saapuessa/poistuessa, tauoilla sekä lämmittelyalueella.

- Jos lämmitellään hallissa lämmittelyalueella, tulee siitä olla "herrasmiessopimus" edeltävän ryhmän kanssa ja taata riittävät turvavälit lämmittelyn aikana. Ryhmät eivät saa olla missään vaiheessa lähikontaktissa keskenään.

- Lämmittelyä ei voi suorittaa edellisen ryhmän vuorolla siten, että ryhmät ovat yhtä aikaa harjoitusalueella (ryhmiä ei saa sekoittaa).

- Harjoitteluvälineet ja pyöröovien kahvat tulee desinfioida harjoitusten päätyttyä esim. Lysol desinfioiva spray (K- citymarket myy).

Nämä ohjeet voimassa toistaiseksi. Pidetään yhdessä huolta turvallisesta harrastamisesta!