NAISET URAKOIVAT HÄRKÄVIIKOLTA TÄYDET PISTEET
Julkaistu: 12.09.2021 16.49

Kahdeksan päivän tiukka putki toi NJS-naisille yhdeksän pistettä kolmesta pelistä ja mahdollisuuden kamppailla kärkisijoista kauden loppuun saakka. Härkäviikolla kaatuivat kotona ONS ja VIFK sekä vieraissa Ilves/2.

Sarjakärki ONS vieraili Klaukkalassa lauantaina 4.9. Positiivisen aggressiivisesti latautunut NJS sulki oululaisten pelinrakentelun hyvällä yläprässillä ja voitti pelin 3-1 (2-1).

NJS:n kolme maalintekijää olivat Ella Leskelä, Helmi Lahtinen ja Hertta Lammio. Topparit Nette-Nina Hiltunen ja Salla Hyvönen syöttivät nousujensa päätteeksi kumpikin yhden maalin. Leskelältä hylättiin lisäksi yksi tehty maali paitsiona.

Ella Leskelä (75' Erika Tuominen)

Vaikeaan viikkopeliin keskiviikkona 8.9. Tampereen Kauppiin Palokärjet matkasivat bussilla. Energiaa vierasreissulle haettiin yhteisruokailusta ravintola Pihvimylläristä.

Kaupin urheilupuistossa oli tunnelmaa, sillä naapurikentältä, pesäpalloliigan välieräottelun yleisöstä lähti hyvin ääntä. Jalkapallokentän puolella Ilves/2 tarvitsi kipeästi lisäpisteitä ja olikin kasannut NJS:n pään menoksi kovan joukkueen. Ilvekselle oli riveissään runsaasti liigakokemusta ja tamperelaisten taktiikka oli laadittu yläalueen riistojen varaan. NJS puolestaan haki virtaa nuorista. Avauskokoonpano olikin kauden nuorinta mallia: kuusi pelaajaa olivat ikähaarukasta 16-18.

NJS-maalivahti Annika Kulha sai laittaa Tampereen laskevan auringon illassa jalalla koreasti, jotta Palokärkien avauspelaaminen sujui. Kulhan puolipitkien ja pitkien pallojen lähettäminen kentän laita- ja välikaistoille onnistui pelissä ensiluokkaisesti. Myös torjuntapeli kulki Kulhalla. Ensimmäisen puoliajan kolme ensimmäistä Ilveksen maalipaikkaa Kulha hoiteli hyvillä vastaantuloillaan. Vielä viisi minuuttia ennen taukovihellystä Kulha torjui upeasti Ilves-laukauksen, mutta paluupalloon ehti taka-alueelta Ilves-laituri ensimmäisenä. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 1-0. NJS:n pirteimmät pelaajat olivat Annika Kulhan ohella kolme kertaa vaarallisesti laukonut Alina Kosunen ja keskikentällä palloja joukkueelleen voittanut Nanna Niva.

Toisen puoliajan alussa kentälle vaihdettu Emmi Manninen otti hyökkäyspelissä joukkueen olkapäilleen. Jo 47. minuutin kohdalla Manninen sai pallon keskiympyrän yläkaaren tuntumassa, josta hän vei pelivälineen vahvarytmisellä suojauskuljetuksella aina rangaistusalueella vasempaan laitaan saakka. Voimakas laukaus toi NJS:n peliin mukaan: tilanne muuttui lukemiin 1-1 ja usko voittoon oli palannut.

Toista puoliaikaa oli pelattu reilu vartti, kun Manninen lähetti vasemmalta keskityksen takatolpalle. Hyökkääjä Helmi Lahtisen voimakas juoksu taka-alueelle päättyi puskemalla tehtyyn voittomaaliin ja vapauttavaan tuuletukseen.

Ilveksen viimeisen puolen tunnin rynnistys tyrehtyi useimmiten liian pieniin laukaisukulmiin ahdistettujen hyökkääjien ohilaukauksiin. NJS:n jo tehtyä kaikki vaihtonsa, Ilves osoitti turhautumisensa Palokärkien varmoihin toppareihin. Salla Hyvöseen kohdistunut ruma taklaus jätti NJS:n vajaalle miehistölle pelin loppuhetkiksi, mutta joukkue kesti kellon loppuun saakka. Vierasvoitto 2-1 piti hymyn huulilla vaikka kotiinpaluu venyikin lähes puolille öin.

NJS-kokoonpano Ilves/2-pelissä:

Emmiina Taivassalo (46' Waranya Chaimuk)

Peppi Puhakka (46' Emmi Manninen)

Nanna Niva

Helmi Lahtinen (79' Senni Nurkkala)

Alina Kosunen (72' Tia Laine)

Ella Leskelä (72' Erika Tuominen)

Härkäviikon päätti NJS:n osalta voitto numeroin 2-1 (2-0) Vasa IFK:sta, jolle tappio oli ensimmäinen sitten heinäkuun alkupäivien. Silloinkin tappion aiheutti juuri NJS. Vierasjoukkue saapui Klaukkalaan alakerraltaan siipirikkoisena, jonka NJS osasi pelin alkuhetkillä tehokkaasti hyödyntää.

Seitsemän minuutin tunnustelevan pelin jälkeen NJS sai lähetettyä herkästi irronneen Emmiina Taivassalon toppareiden välistä maalintekoon. Taidokkaasti viimeistelty osuma oli Taivassalolle kauden ensimmäinen.

Vartin pelin jälkeen VIFK hätyytteli Annika Kulhan maalia muutamalla kaukolaukauksella. Ensin lähes keskiympyrästä yritetty yllätys hyytyi Kulhan koppiin. Seuraava ohjus 30 metristä sujahti suutarina ohi NJS-maalin. Vaasalaisvieraiden vaarallisin paikka tuli sivuvaparista, joka nostettiin NJS:n puolustuslinjan yli. Kulhan rohkea heittäytyminen hyökkääjän jalkoihin esti kuitenkin maalin synnyn.

Emmi Manninen loihti puolen tunnin kohdalla lähes identtisen voittomaalin Tampereen peliin verrattuna: mainio pallo vasemmalta tavoitti takatolpalle vauhdilla edenneen laituri Jasmin Mansarayn. Mansarayn ohjaus vei Palokärjet 2-0-johtoon, joka kesti tauolle saakka NJS:n hallitessa vakuuttavasti palloa.

Toisesta puoliajasta tuli odotetun haastava. VIFK alkoi prässätä kovaa NJS:n alimpia pelaajia eikä avauspeli ottanut enää onnistuakseen.

Liian usein joutui NJS nostamaan pallon korkeana pois omalta alueeltaan ja vaasalaiset palauttivat sen niin ikään korkeana takaisin. VIFK osasi ilmassa tapahtuvat ohjaukset ja haltuunotot NJS:ää paremmin ja pelin painopiste pysyi enimmäkseen Palokärkien kenttäpuoliskolla. NJS:n yrittäessä pelata prässin ohi, VIFK iski. Palokärkien avausvaiheen syöttövirheestä VIFK kavensi pelin tunnin pelaamisen jälkeen ja NJS alkoi nyt toden teolla vähentämään keskelle kenttää suuntautuvia matalia syöttöjä.

Pelin virtauksesta toisella puoliajalla kertoo, että kulmapotkuja VIFK sai neljä NJS:n tilaston näyttäessä nollaa. Puoliajan ensimmäisen laukauksensa NJS sai vasta 84. minuutin kohdalla, kun vahvapotkuisen Tia Laineen laukaus suuntautui kohti VIFK-maalivahtia.

NJS:n voiton ja lukemien pysymisen 2-1:ssä pelasti topparilinjan Hiltunen-Räisänen-Burton puhdas katko- ja merkkaamispelaaminen.

Koko joukkueen taisteluilmeestä voi näiden kolmen kovan pelin jälkeen todeta vain: Bra jobbat tjejer!